De 10de editie van Déco Off in Parijs

Januari is het weer zover de Déco Off en wel de 10e editie. In januari is het weer zover, de 10de editie van Déco Off in Parijs.

Het idee is geboren om ieder jaar in het centrum van Parijs alle showrooms en exclusieve textiel merken open te stellen met muziek en champagne. Omdat de stad Parijs nou eenmaal aantrekkelijker is dan het beursgebouw in Villepinte ten noorden van Parijs werd dit idee van onder andere Pierre Frey al gauw omarmd en ontstond er een wachtlijst om zich aan te sluiten.

De showrooms zijn globaal verdeeld over 2 buurten namelijk Place des Victoires en Rue du Mail in het 2de Arrondissement en de buurt die men Saint Germain des Prés noemt rond de Rue Jacob. Het is werkelijk één groot festijn van prachtige nieuwe collecties met zeer smaakvolle ingerichte showrooms. De rode lopers en enorme lampenkappen van deelnemende exposanten wijzen de weg. Op zaterdagavond zijn alle showrooms tot middernacht geopend en lopen er bandjes door de straten. Voordat je het weet loop je ergens binnen waar een gezellig feest aan de gang is.

De organisatie heeft een systeem van gratis shuttles tussen de twee locaties geregeld en de toegang is overal gratis. Al met al een echte aanrader voor het weekeinde in januari. En nog een leuke top. Bezoek het restaurant Chartier. Reserveren is niet mogelijk maar de doorlooptijd is max. 20 minuten als het heel druk is.

Voor meer informatie: https://www.bouillon-chartier.com/en/